Fødselsdagsforberedelser og gaven

Gode vaner, gode dage

skaermbillede-2017-08-16-kl-20-51-48

Jeg har mange dårlige vaner. En af dem er slik, den arbejder jeg på. Lige nu, faktisk. Det går okay, jeg køber det ikke længere og har heller ikke lyst til det. Jeg “mangler” bare noget. Det er ikke helt nemt at skulle forholde sig til sine følelser, i stedet for at dulme dem med sukker. Eller at affinde sig med at være grundigt træt og ikke lige booste sin energi med et sukkerskud.

Men nu vil jeg gerne snakke om mine gode vaner, for dem har jeg også. En af dem har jeg lært af Oprah (she knows): hver aften skriver jeg fem ting, jeg er taknemmelig for. Det kan være hvad som helst. Hvis det er svært lige at komme i tanke om noget, er der altid “tak fordi jeg lever”, “tak fordi jeg bor i et trygt land”, “tak for min familie”… der er altid en masse at være taknemmelig for! Og det bedste ved at takke hver dag, er at jeg kan mærke, det gør mig mere taknemmelig. Jeg lægger mere mærke til alt det dejlige jeg har i løbet af dagen. Jeg føler mig gladere og heldigere i maven. Al den taknemmelighed giver mindre tid til brok, simpelthen. Mit fokus er flyttet hen på alt det gode, så når nogen sætter brok på automatgear eller jeg oplever en uheldig situation, gider jeg simpelthen ikke bruge særlig meget energi på at gå og gruble over det. Videre. Vi har så meget godt. Det betyder ikke så meget. Og når jeg så skriver fem ting ned om aftnen, gennemlever jeg dagen igen og bliver mindet om alt det jeg er glad for. Det ville jeg ikke gøre, hvis jeg ikke tog mig tid til fysisk at skrive det ned, for dagene tager bare hinanden og jeg når slet ikke at nyde det ellers.

Apropros nyde, bagefter skriver jeg altid nogle ting jeg har lært/bidraget med i løbet af dagen og nogle ting jeg har nydt. Det har jeg fra forfatteren Tony Robbins – sindssygt inspirerende og passioneret. Men idéen er at man altid skal søge at blive bedre og huske at nyde det hele. 

Om morgenen læser jeg i biblen, men det er ikke så meget for at “arbejde på mig selv”, det er for at være sammen med Gud. Det lyder langt ude, men sådan er det, det er en relation. Gud er ikke en statue fra Søstrene Grene eller en fjern dommer, men en nærværende far og biblen er en af de måder han taler til os på. Jeg følger en læseplan på biblestudietools.com for at gøre det overskueligt, og så læser jeg min evige yndlings andagtsbog “What on Earth am I here for?” af Rick Warren. Den er virkelig udfordrende. Det er godt, den har rykket mig meget og viser mig også (ugh) at jeg har laaaaang vej igen.

Jeg elsker at arbejde på mig selv og blive bedre, stærkere, klogere, mere viljefast og god ved andre. Men det er ikke nemt da haha. Men hvad er vigtigere at arbejde på end sin sjæl? (Okay, verdensfred, bekæmpelse af uretfærdighed, at give børn et godt liv – selvfølgelig! Men det er bestemt også en VIGTIG og STOR del af at arbejde på sig selv)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdagsforberedelser og gaven