Amme-hjernen i Nordea

Ulighed

onaplate-ulighed

ulighed-to

ulighed-tre

ulighed-fire

En helt vildt fin og meget simpel forklaring på ulighed og social arv af tegneren Toby Morris. Jeg er ikke forkæmper for lighed. Vi skal ikke trække hinanden ned i lighedens navn. Vi er bare forskellige og har forskellige værdier og drømme. Det handler heller ikke i høj grad om hvem der har penge og hvem der ikke har. Dian og jeg er begge på SU med baby, og vi klarer os godt. Og prøv engang at fordele alle pengene i DK fuldstændig lige. Efter et år er uligheden tilbage. For nogen sparer på pengene, nogen bruger dem på cigaretter og øl og andre bruger dem til at starte en virksomhed for. Jeg tror heller ikke, at alle der har succes, har det på andres bekostning (selvom der selvfølgelig er nogle sørgelige undtagelser). Ingen grund til at bekæmpe dem, der klarer sig godt. Det er ikke deres skyld, at andre ikke klarer sig ligeså godt.

Det var alt det, jeg synes vi ikke skal gøre ved ulighed. Det jeg synes vi skal gøre, er at lade os inspirere af dem der har succes og takke for dem, der skaber arbejdspladser og vækst i samfundet. Og når vi klarer os godt, skal vi være taknemmelige. Takke for det og give Gud, vores forældre, vejret og alle der har haft indflydelse på vores vej den ære de fortjener. Det samme når det går skidt. Vi har ikke indflydelse på alt. Alt er ikke vores egen skyld eller fortjeneste. Omvendt har vi selvfølgelig ansvar overfor os selv for at gøre vores bedste.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amme-hjernen i Nordea