Hvad ammehjernen gerne vil have

Verdens lykkeligste

dkhappyVi er det lykkeligste folk i verden. Det er almindeligt kendt og noget mange af os (I know I have!) har klappet os selv på skuldrene over. Vi har fat i den lange ende, we got this, vi lever levet bedre end alle andre. 

Men har I nogensinde læst undersøgelsen? Det er ret nedslående i forhold til forventningerne. Altså, nu er jeg ikke forsker. Men med den lille smule videnskabsteori jeg har været igennem, vil jeg sige, at det er en fejlkonklusion, at påstå at undersøgelsen viser, hvem der er de lykkeligste. Den viser nærmere, hvem der har det mest komfortabelt.

Kan vi blive enige om, at man godt kan være lykkelig, selvom man lever ukomfortabelt? Det er ikke altid (!) komfortabelt at rejse og opleve verden, men jeg vil vædde på at oplevelserne og minderne er lykkelige. Det er heller ikke altid vældig komfortabelt at hjælpe andre, men hvor har man det godt bagefter. Undersøgelser viser også, at det kan betale sig at gøre ukomfortable ting som at træne, fordi det øger lykkefølelsen generelt.

Vi kan egentligt også forestille os mennesker som lever vældig komfortabelt, men overhovedet ikke er lykkelige. Måske fordi de er ensomme eller keder sig eller ikke kan finde mening i livet.

Okay, det blev et lidt nedern indlæg. Det var ikke meningen. Jeg ville bare minde mig selv og dig om, at selvom vi har skabt et komfortabelt liv i Danmark, kan vi stadig lære en masse af alle de andre måder at leve på i verden. Og opmuntre os til ikke at settle ved det komfortable, men stille spørgsmålstegn til lykken, meningen med livet og måden vi lever på. Der er mere og bedre derude.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad ammehjernen gerne vil have