En beretning fra Nice

Hvorfor er det så svært at tabe sig?

yougetwhat
Hvorfor er det så svært at tabe sig? Det kan der være mange grunde til, men én af udfordringerne er, at nogen af os ser vejen til målet som længere end den er.

Det forklarer psykologen Emily Baltics. Vi kan ikke se klart og tydeligt længere end en strakt arm frem. Resten af det vi ser, udfylder hjernen for os. Det vi ser med øjnene ryger altså gennem et filter i hjernen. Vores følelser, erfaringer og fokus påvirker det vi ser. Vi kender det fra når vi har en dårlig dag, og det virker til at hele verden er imod os, er irriterede og sure. På samme måde, som når vi har en god dag og hele verden smiler tilbage til os.

Det viste sig også i et forsøg, hvor en gruppe blev bedt om at vurdere afstanden til en mållinje inden de gik den med vægte om anklerne. De, der var i bedst form, vurderede afstanden som kortere end de, der var i dårligst form. De i dårligst form så altså vejen til målet som længere og vanskeligere. Det gør dem mindre tilbøjelige til at tro at de har ressourcerne til at klare vejen, til at turde forsøge, til at have lyst til at forsøge og dermed til at nå mållinjen. For dem vil det altså gøre en stor forskel, hvis de kan lære at se mållinjen som tættere på.

Emily Baltics fandt en strategi, der kan gøre tricket. ”Keep your eyes on the prize” kalder hun den. En gruppe blev bedt om at fokusere på målet, forestille sig at alt andet var sløret, så de kun kunne se målet oplyst af et spotlys. De, der var særligt fokuserede på målet, så mållinjen som 30% tættere på end normalt. De oplevede distancen som 17% nemmere at gå og gjorde det 23% hurtigere, uanset hvilken form de var i. Eyes on the prize-strategien kan have en stor effekt på dit mål for vægttab, at gennemføre et løb eller andre personlige mål. Den kan gøre vejen nemmere, hurtigere og styrke din tro på at du godt kan.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En beretning fra Nice