Smag på verden, skat

Bebrejder du dig selv eller verden?

Skærmbillede 2016-05-14 kl. 11.11.24

Hvis din sundhed er vigtig for dig, kan du rykke den langt i den rigtige retning, ved at overveje følgende:
Er du herre over mere end du havde forestillet dig? Og er der flere muligheder for at finde støtte fra omgivelserne, end du havde forestillet dig?

Psykolog Julian B. Rotter skelner groft mellem to typer mennesker:
1. de der oplever selv at have kontrol over deres handlinger og
2. de der oplever at de ikke har noget valg

Langt de fleste af os oplever både at have kontrol over vores handlinger og samtidigt ikke at kunne styre alt – for sådan hænger verden trods alt sammen.

Men måske er du i høj grad overbevist om at du ikke selv kan ændre din sundhed, fordi sund mad er dyr, der er travlt på arbejdet, vejret er dårligt, _______. Hvis det er tilfældet, kan det gøre en verden til forskel for dig, at undersøge nærmere, hvad du HAR kontrol over. Måske regner det og du har travlt, men nogle mavebøjninger og armstræk kan det alligevel blive til inden arbejde? Måske opdager du at kødet med lavere fedtprocent faktisk er billigere?

Omvendt kan det være utrolig hårdt, stressende og demotiverende, hvis du udelukkende bebrejder dig selv hver gang du misser en træning eller “falder i”. Her kan din verden blive dejligere at være i og du bliver klogere på dig selv, hvis du undersøger, hvilke ydre omstændigheder, der har været medskyldige i at du ikke gjorde det, du ville.

Husk, at de ydre omstændigheder ikke kun er din fjende. Du kan også finde støtte udefra! Gode venner, der lokker dig med til træning, tilbereder et sundt måltid med dig eller inspirerer dig ved selv at være et godt forbillede.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smag på verden, skat