Uagtsomt manddrab er stadig manddrab

Jeg blankede min eksamen

blanke

Jeg vidste ikke, der var et ord for det, jeg gjorde. “At blanke”, det er åbenbart blevet en ting. Noget mange gør for at få mere tid til at forberede eksamen, og noget rektor på CBS ikke ser noget skidt i, kunne jeg forstå på Berlingske. De unge vil jo bare gerne gøre det, der skal til for at kunne konkurrere på arbejdsmarkedet.

Jeg læser prof. Bach. Ernæring og Sundhed, og det er enormt spændende. Sundhed er jo det vildeste begreb og handler om alt fra etik, politik og psykologi til økonomi, biokemi og ledelse. Perfekt for mig, som roder rundt i hvad jeg vil og synes alt er spændende og en drøm. Studiet har indtil nu gået nemt, lidt for nemt, syntes jeg. På andet semester har jeg nærmest ikke åbnet en bog. Jeg undervurderede studiet, fordi jeg sidste år læste filosofi, og det var vanskeligt. Vildt spændende, men jeg kunne læse samme sætning syv gange og først forstå den, når vores professor eller tutor tolkede den for os. Sådan er Ernæring og Sundhed ikke, man forstår det, når man læser det. Men derfor skal man jo stadig læse det. Dét var virkelig en aha-oplevelse for mig, da jeg sad de to uger op til eksamen og indså at jeg ikke vidste noget som helst. Panik.

Jeg lavede arbejdet, men på to uger nåede jeg ikke at komme igennem hele pensum og forberede eksamen. Åh, hvor havde jeg været nonchalant. Min attitude ville betyde en dårlig eksamen. Så jeg ringede og sagde, at jeg ikke kom til eksamen. Jeg blankede. Den ene grund var selvfølgelig, at jeg gerne vil have en god karakter. Den anden, at jeg virkelig ikke synes jeg kan være bekendt at møde uforberedt op til eksamen. Så er jeg da først respektløs over for censor, lærer og deres tid.

Det var det helt rigtige for mig at blanke, det fortryder jeg ikke. Men jeg fortryder, at jeg ikke før eksamensperioden havde givet den gas. Jeg fortryder min nonchalante attitude og dovenskab. På tirsdag skal jeg til re-eksamen og jeg giver den begge arme og ben med min nye hardworking go-getter attitude. Wish me luck disciplin, koffeinfølsomhed og god nattesøvn!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uagtsomt manddrab er stadig manddrab