Who's responsible? Klimaforandringer

Trust your gut, psychology says so

intuitionIntuition, mavefornemmelse, “det føles bare rigtigt” lyder ikke altid særligt overbevisende. Når jeg træffer en stor beslutning og skal forsvare den overfor mig selv og andre, vil jeg gerne have lidt mere at læne mig op ad end en rumlende mave. Det kunne være sund fornuft, logik, videnskab. Men der er god grund til at stole på vores mavefornemmelse! Især når det gælder valg af mand, hus, uddannelse, job og alle de andre vigtige valg – her er videnskab og logik utilstrækkeligt.

Psykolog Daniel Goleman skriver at bag frontallapperne ligger insula. Insula har forbindelse til maven, hjertet, leveren, lungerne og kønsdelene. Vores mavefornemmelse er i virkeligheden beskeder fra insula og andre nedefra og op-kredsløb (underbevidstheden), som letter vores livsbeslutninger ved at rette vores opmærksomhed mod andre og bedre valgmuligheder. Jo bedre vi er til at tyde beskederne, jo bedre er vores intuition. Vores mavefornemmelse er altså ikke bare tarme der rumler. Det er underbevidstheden der forsøger at fortælle os, hvad der er den rigtige beslutning for os, at vi har glemt noget, at noget ikke er som det skal være, you name it as you feel it.

Så, jeg lytter til min mave og er tilfreds med, at nogen gange ved man det bare. Også selvom det ikke kan forklares. For here’s the thing, insula har virkelig ringe forbindelse til sprogcentrene i hjernen, så vi kan faktisk dårligt forklare det. Men vi kan mærke det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Who's responsible? Klimaforandringer