Lær et nyt sprog

Hvad er sundhed for dig?

lovewhatyoudo

Et godt liv kommer i mange buksestørrelser og former. Selvom det indimellem kan føles som om, at det er dig der skal passe ind i et begreb om sundhed, er det faktisk begrebet om sundhed der skal tilpasses dig.

Jovist, der er mange helbredsmæssige og økonomiske fordele på et samfundsmæssigt plan, ved at vi lever sundt. Men i sidste ende er din krop og dit liv netop DIT. Ingen fedt- og sukkerafgifter, ingen kampagner eller kageordninger kan tage din frie vilje fra dig. Du har (som du ved, men måske har glemt) ret til at leve usundt, lige så meget som du har ret til at leve sundt.

Dette indlæg er ikke et forsøg på at kæmpe for usundhed. Det er en kærlig påmindelse om hvem der bestemmer over din sundhed. Hvordan du vil leve, bør først og fremmest være bestemt af dine værdier og overbevisninger. Hvis kostrådene og den seneste forskning er i fin tråd med det, der er vigtigt for dig, så er det ganske fint. Hvis du hellere vil danse end løbe, så er livet for kort til ikke at gøre det. (Tro det eller ej, man behøver faktisk ikke at løbe, selvom resten af Danmark gør det!) Det kan også være du ligesom mig ikke nyder at løbe, men sætter pris på udholdenhed, og derfor vælger at gøre det alligevel.

Verden er fuld af fantastisk gode og elendige råd om, hvordan vi bør spise, sove, dyrke motion etc. Sæt det til side for en stund, for at mærke, tænke eller prøve efter. Det må være rimeligt, når det netop handler om din krop og dit liv. Hvordan vil du leve dit liv?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lær et nyt sprog