Op igen efter en dårlig eksamen

Alternativ marathon træning

marathonaltervaniv

Den 4. oktober løb jeg mit allerførste marathon. Der var ingen der vidste om jeg kunne, for jeg havde ikke trænet op til det. Jeg havde løbet mit første halvmarathon nogle måneder forinden, men mere blev det ikke til. Ikke engang små 5 km-ture kunne jeg overbevise mig selv om at komme ud på.

Alligevel mødte jeg op i nye (helt ubrugte) Asics og min yndlings Nike top på dagen. Jeg havde nemlig læst, at 98% af de der krydser startlinjen, gennemfører marathonløbet. Det overbeviste mig. Og på en måde har jeg faktisk trænet udholdenhed…

Jeg har cyklet fra Vejle til Haderslev til Kolding. Og fra Vejle til Esbjerg – en tur der skulle have taget 5 timer, men endte på 10, fordi jeg ikke kunne finde vej. Jeg har også haft mine slåskampe med sygdom og stress, og er kommet godt ud på den anden side. Jeg har i seks uger levet alene af vand og ernæringsdrikke, som en del af en behandling. Jeg har pendlet med DSB, dvs. dagligt tolereret sporarbejde og forsinkelser. Jeg har været på Roskilde Festival på overlevelse og pleasure. Og så har jeg læst en hel Dostojevskij. Intet af ovenstående tæller vist som rigtig marathontræning med lange ture, bakker og intervaller. Men det har da krævet sin portion udholdenhed fysisk og mentalt. Og igennem de 42 km kom jeg.

My point is, vær sød ved dig selv. Lad være med at slå dig selv i hovedet med din træningsplan, hvis du er lidt bagud. Jeg er sikker på, at du er sejere end du tror. Måske kan du også gøre din træningsplan endnu bedre, ved at tilføje nogle festivaller eller vandreture.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Op igen efter en dårlig eksamen