Evaluer dig til succes

Olympisk løber, studerende og mor

gettired

Jeg glæder mig helt vildt til at blive mor til en lille dreng om få uger. Men jeg er også bange. Bange for at Dian og jeg mister os selv og hinanden. At vi drukner i søvnløshed, gråd og bleer. Heldigvis har jeg nogle gode forbilleder. Kvinder og mødre som formår at være endnu mere sig selv, som prioriterer og forfølger deres drømme. De giver mig håb og inspiration!

Igår faldt jeg over et interview i Elle af den olympiske løber Sara Slott Petersen, som iøvrigt er mor og studerende. Hvordan gør man det, uden at gå på kompromis med sine værdier og drømme? Det havde hun vist selv lagt en del tanker (og kræfter) i. Her er et udpluk fra interviewet:

Hvordan ser din hverdag ud?
”Jeg starter min dag med en god omgang morgentræning, og derefter skal min søn afleveres. Seks timers arbejde som kostvejleder venter forude. Efterfølgende har jeg aftentræning i fitnesscenteret, og så skal der laves og spises aftensmad. Jeg prioriterer søvn højt og sørger for at sove 8,5 timer hver nat for, at kunne præstere til træning. Det er en udfordring, at udfylde så mange store og forskellige roller, når hver rolle kunne være et fuldtidsjob. Også derfor har jeg brug for mange timers søvn.”

Hvad er din opskrift på en succesfuld hverdag?
”Det handler om at sætte sig nogle overordnede mål og indrette sin hverdag efter at opnå resultater. Det er vist ingen hemmelighed, at jeg har store ambitioner for min sportskarriere, men samtidig er jeg også et stort familiemenneske. Derfor sørger jeg for at sætte tid af i min kalender til at være sammen med min familie og tid til at holde fri. Og hvis jeg kan mærke, at jeg har brug for en time til at lade op mentalt, så booker jeg det også ind i kalenderen. Jeg booker alt i min kalender. Mange får fx ikke trænet, fordi de ikke føler, at de har tid, men der bliver aldrig tid, hvis ikke man tager sig tid. Så mit bedste råd er: Strukturer din hverdag, prioriter benhårdt, og book så tid til dine prioriteter.”

Du har i en alder af blot 28 år opnået meget. Hvordan bliver man ligeså sej som dig?
”En sej kvinde, er en kvinde, der klarer en presset hverdag og ikke bukker under for udfordringer og forventningspres. Én der tager ansvar og formår at fastholde sine egne prioriteter,” fortæller det danske OL-håb ydmygt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Evaluer dig til succes