Spiritual Journal: Fred og taknemlighed

Evaluer dig til succes

fallseven

Du har et mål. Du har en plan for at nå dit mål. Men så bliver det hverdag. Livet forstyrrer din plan. Måske kommer du væk fra din plan. Eller måske går din plan bedre, end du havde troet, for du har opdaget noget, der fungerer helt vildt godt for dig. Her er en evaluering guld værd. Om du skriver den ned, taler om den med en ven eller bare reflekterer over den i badet er underordnet. Bare du sætter ord på din nye viden og planlægger handling derefter.

Evalueringen bør bestå af det, du gjorde godt og et eller flere fokuspunkter, der skal arbejdes på. Det er ligeså vigtigt at rose sig selv for det gode, som det er at være opmærksom på det, der skal ændres. Prøv at finde tre ting, du gjorde godt (og vil blive ved med) og en ting, du vil ændre. Det kan være fristende at finde tusind ting, du kunne gøre bedre (det kan man altid), men det er udfordring nok at ændre en og fortsætte med tre.

Når du evaluerer hvordan, det går med at følge din plan og nå dit mål, er det vigtigt udelukkende at fokusere på det, der er i dine hænder. Fokuspunkter bør ikke være at ignorere overbelastningssmerter, få din søn til aldrig at samle sygdomme op i vuggestuen eller festen til at slutte tidligt. Formålet med evalueringen er ikke at kontrollere livet eller verden. Formålet er, at finde ting, du kan ændre på og ting du vil blive ved med – og gøre det.

Ved begge er det vigtigt at være helt specifik. Det er nemlig vanskeligt at gøre noget uspecifikt som at ”spise sundere”, for hvordan ved du, at målet er nået? ”At spise sundere” kan betyde alt fra at vælge en mælk med en lavere fedtprocent til at følge alle ti kostråd til punkt og prikke. Det er svært at måle på, og bliver derfor hurtigt demotiverende. Du vil gerne have et specifikt fokuspunkt, fx at spise 600 g frugt og grønt om dagen. Det er til at måle, og du kan nemt se om du har nået dagens mål i din dagbog i Slanke App. På samme måde gælder det, om de gode ting du gjorde, startede du fx dagen med et par blødkogte æg og følte dig mæt hele formiddagen? Dejligt! Det er nemt at fortsætte med, når du er opmærksom på præcis hvad du gjorde, og hvorfor det bragte dig tættere på dit mål. Det er også dejligere at rose sig at noget specifikt, for så kan du ikke blive i tvivl om du nu gør det godt nok – du har konkrete, gode eksempler på hånden. Bring it, samvittighed! I know I’m good.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spiritual Journal: Fred og taknemlighed