Mit tjekkede møde med Carl Emil

Baby: det bliver bedre!

skaermbillede-2017-09-24-kl-14-39-37 skaermbillede-2017-09-24-kl-14-39-24

Aaaarggh!

Jeg krummer tæer, når jeg tænker på hvor naiv jeg var om livet med en baby. Og tænk engang, at jeg har fortalt om mine forventninger og planer til mødre, aaarrrgggh! Det er så pinligt. Jeg forstår ikke, at de ikke grinede bedrevidende og bare stoppede mig med det samme, haha! Efterfølgende har en veninde eller to dog også smilet af mig og sagt “haha, du var så naiv. Jeg tænkte, at det var bedst at lade dig opdage det hen ad vejen, i stedet for at skræmme dig.” Og jeg havde sikkert ikke troet på dem alligevel, hvis de havde fortalt mig, hvor hårdt det er at blive mor – både fysisk, følelsesmæssigt og socialt.

Baby i første række (mor er slet ikke på rækken)

Fysisk fordi du må udsætte alle dine basale behov. Du kommer ikke til at tisse, spise og sove i minimum tre måneder. Eller i hvert fald tisser du med baby på skødet (medmindre han sover på dig, så bliver du bare der og får testet om dine bækkenbundsøvelser virker). Og din mad er kold, og du spiser den med baby på armen. Dvs. du kan ikke spise mad der skal skæres ud, for du har kun én arm – hello pasta og fries. Og søvnen er slet ikke værd at snakke om. Selv den smule du rent faktisk får, er så let og du vågner hver gang baby trækker vejret lidt underligt eller bevæger hånden eller… morinstinktet holder et øje vågent hele natten.

Har jeg stadig venner?

Socialt er det hårdt fordi du isolerer dig. I starten vil du bare nyyyyyde din baby og du er så træt, at alle bare skal gå og lade dig sove. Man kan virkelig føle sig alene. Det gjorde jeg i hvert fald. Jeg skubbede folk væk (forsøgte i hvert fald), fordi jeg var aaaaaalt for træt til at snakke. Samtidig savnede jeg dem og havde brug for både at have det voksen-sjovt, men også at dele mit livs kærlighed med dem. Og jeg manglede også at finde mig selv igen. Nu havde jeg en ny rolle som mor, en rolle jeg var gledet helt naturligt ind i, og kæresterollen blev bare forstærket af alle de oplevelser og al den kærlighed Dian og jeg delte. Men hvordan i alverden forener man sin nye mor rolle med rollen som veninde???

Trækker han vejret???

Følelsesmæssigt er det hårdt, fordi du ikke “bare” får en baby. Du får også EN HELT MASSE KÆRLIGHED og EN HELT MASSE ANGST OG BEKYMRING. SHIT MAND. Det her er nok det hårdeste. Ti dage efter fødslen var vi til 25års fødselsdag, og moren til fødselaren spurgte om det var hårdt. Jeg svarede: meget! Men at det vel også var hårdest i starten, hvor der bare var så mange bekymringer og så meget angst? Hun grinede og sagde, at “det går aldrig over!”

Lær at håndtere følelserne (græder du nu igen?)

Men men men. Det bliver bedre alt sammen. Man kan spare mange søvnløse nætter ved at købe sig en vuggedødsalarm, så man ikke selv behøver ligge vågen hele natten og holde øje med babys vejrtrækning. Man kan finde førstehjælpsøvelser på youtube, så man er klar når baby får maden galt i halsen. Man kan læse alle foldere og gøre det hele rigtigt og bede til Gud, om at han klarer alt det man ikke selv kan styre. Terror og lyn og hvad ved jeg. Og glæde sig over hvor velsignet og heldig man er, at man må være mor til sådan en vidunderlig lille mus.

BREAKING: du er ikke den første, der har fået en baby

Socialt finder man ud af, at man stadig er sig selv og at vennerne ikke forsvinder så nemt. Tænk, de er der stadig efter maaaange måneder, når man igen har overskud <3 Eller overskud er det vel næppe, men alt bliver nemmere, for man bliver sejere og kan rigtig rigtig meget med en baby hen ad vejen. Jaja, man sveder stadig konstant, skal planlægge tusind ting og samtaler bliver hele tiden afbrudt. Men det er ikke første gang nogensinde, at nogen har fået en baby – det er muligt at leve et normalt liv med sådan en! Og efterhånden kan baby mere selv og bliver klar til flere indtryk. Pludselig bliver din baby, som HADEDE fremmede mennesker og nye steder og nægtede at spise og sove og bare græd og græd indtil i kom hjem igen, helt vild med at opleve verden. Der er en tid til alt, og det er MEGAOKAY at leve i en babyboble så længe man vil. Det er jo en tid, der ikke kommer igen.

Guru advicing

Og fysisk, well. Gør dig selv en tjeneste og køb “Solve your child’s sleep problems” af Richard Ferber. Den kan findes på Amazon til ikke særlig meget. 500 siders opslagsbog om alverdens søvnproblemer og guide. Søvntræning er ikke nemt (!!!) og skal kun gøres når du selv er klar og gerne med en til virkelig at støtte dig i beslutningen, for det virker, og det giver meget mindre gråd på den lange bane, giver hele familien god søvn og gladere og mere udhvilede forældre og baby.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit tjekkede møde med Carl Emil