5 gode vaner, som ikke kræver tid, sved eller penge

Prioriteter og børn

skaermbillede-2017-09-11-kl-15-36-57 skaermbillede-2017-09-11-kl-15-38-19 skaermbillede-2017-09-11-kl-15-33-51 skaermbillede-2017-09-11-kl-15-35-01 skaermbillede-2017-09-11-kl-15-36-32 skaermbillede-2017-09-11-kl-15-37-22

Vi har talt meget om prioriteter på det sidste. For vi kommer ikke uden om kompromisser – selvom det ville være lækkert og vi jo gerne vil gøre ALT og gøre det HELE TIDEN og SÅ GODT som det overhovedet kan være. Men tiden er begrænset. Økonomien er begrænset. Især når vi begge to er på SU. Og især fordi vi gerne vil have fem børn – hvis livet giver os lov, og vi har overskud til det.

Vi kan ikke give dem alle sammen kørekort og kæmpe børneopsparing og mange rejser og oplevelser og fritidsaktiviteter og og og. Men vi tænker, at et kørekort er en god start, og en lille børneopsparing. Jeg kan godt lide, at de også selv skal arbejde, tage ansvar og lære værdien af penge og arbejde. Min egen børneopsparing var vist på 500 kr og blev snoldet væk på en shoppingtur i Kbh haha. EJ, mine forældre har altid hjulpet mig (og gør det stadig), og jeg sætter stor pris på at vide at jeg har deres endeløse opbakning, men at jeg kan stå på egne ben og forsørge mig selv. Det vil jeg gerne give videre.

Det vi prioriterer højest er oplevelser. Både de større af slagsen, som rejser, at bo i forskellige lande og fester, men også små oplevelser i hverdagen som svømmehal, legeplads og stranden (det behøver jo ikke koste noget for at give en masse på oplevelse- og familiekontoen). Fritidsinteresser synes jeg også er absolut nødvendigt, i hvert fald en sport. Der kan de lære en masse om sammenhold, samarbejde, at bevæge sig, disciplin, at lytte og at gå efter noget. Og endnu vigtigere, tænker jeg sport giver en masse venner, succesoplevelser og selvtillid.

Og hvad må vi så spare på? Jeg tænker det bliver forbrug og faste udgifter. Generelt er vi gode til at handle billigt ind, lave mad til flere dage og købe brugte ting hvor det giver mening. Desuden er vores husleje rimelig lav, og vi har ikke bil. Vi har heller ikke TV eller streaming-tjenester, og Dian har brugt lidt tid på at finde de billigste løsninger på forsikring, telefon etc. Hvis vi bliver ved med at have et lavt forbrug som nu, når vi begynder at få løn, skal der nok være plads til at give børnene oplevelser og fritidsinteresser. Selvom der nok på et tidspunkt bliver brug for noget lidt større at bo i.

Læs også: “JA, jeg har tid!”

Læs også: “Babys første flyvetur”

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 gode vaner, som ikke kræver tid, sved eller penge