Bryllupsfotografen

Hvordan vedligeholder du dit vægttab?

shutterstock_319220315

Efter et succesfuldt vægttab, oplever mange at det er rigtig svært at fastholde de nye, gode vaner. De fleste forbereder sig på vægttabet ved at formulere et mål og lave en plan for, hvordan de vil nå derhen. Men det er ligeså vigtigt, at have en plan for, hvad der skal ske efter vægttabet.

En vedligeholdelsesplan kunne bestå af:

Grunde til, at jeg ikke vil tage på igen, fx
1. Jeg har fået mere energi, 2. Jeg er mere selvsikker nu, 3. Mine børn er stolt af, at jeg har gjort det…

Gode spisevaner, som jeg skal bevare, fx
1. Jeg skal registrere min kost, 2. Jeg skal spise 600 g frugt og grønt dagligt, 3. Jeg skal spise morgenmad…

Gode motionsvaner, som jeg skal bevare, fx
1. Jeg skal fortsætte til BodyPump mandag og onsdag, 2. Jeg skal bruge mit hæve-sænke bord til at stå op på arbejdet, 3. Jeg skal løbe 3 km om morgenen…

Kritiske situationer, som jeg skal passe på, fx
1. Jeg skal have mad med til vejen hjem fra arbejde, så jeg ikke går forbi bageren, 2. Jeg skal gå i seng i ordentlig tid, så jeg kan komme op og løbe en tur om morgenen, 3. Jeg skal vente 20 minutter og mærke efter om jeg er tilpas eller sulten inden jeg tager en mere portion mad…

Det handler om at planlægge og finde mestringsstrategier til at undgå at falde tilbage i den adfærd, du lige har flyttet dig fra. Mestringsstrategier kan hjælpe dig med at fastholde dit fokus, din motivation og energi, selv når det bliver svært.

Et af de redskaber mange har gavn af, er selvvurdering. Det kan fx være at formulere nogle specifikke krisetegn. Når dette krisetegn viser sig, ved du at det er på tide at finde tilbage på sporet igen og reaktivere de nye vaner. Et krisetegn kunne være en tøjstørrelse eller et tanke- og følelsesmæssigt mål, fx:

“Har jeg to uger i træk, haft negative tanker om min måde at spise på, skal jeg finde tilbage til min kostplan og stille spørgsmål til om de negative tanker gavner mig” eller:

“Har jeg to uger i træk spist, fordi jeg var stresset, skal jeg igen øve mig i at spise intuitivt efter sultfornemmelse og gå en tur hver dag efter frokost”

Dette indlæg er skrevet for Slanke App, min fars visuelle kalorietæller som kan hentes gratis i App Store. Følg med på Slanke Apps facebookside, for at se flere indlæg som disse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bryllupsfotografen