Alene i vuggestuen for første gang

Ambivalens og livsstilsændring

skaermbillede-2017-08-10-kl-21-42-51

Ønsket om at ændre kost- og motionsvaner ledsages ofte af ambivalente tanker og følelser. Der er ting, der vejer både for og imod en ændring af vaner. Selvom du har et ønske om at leve sundere, er helt normalt og sundt, at gøre sig overvejelser om både fordele og ulemper ved at ændre vaner.

Det der kan ske, er at du først tænker på en grund til forandring, fx “jeg ville så gerne tabe mig” og derefter bliver opmærksom på en modstridende følelse, fx “men lige nu er jeg for stresset til at gøre noget ved det.” Her opstår der altså et dilemma. Du har et ønske, men der er ulemper ved at handle på det. Mange oplever at sidde fast i ambivalensen. Ulempen får med andre ord lov til at retfærdiggøre, at du ikke handler på dit ønske, og i stedet bliver hvor du er. Du glemmer at det er et dilemma, som KAN håndteres, fordi ulemperne får lov til at umuliggøre ønsket.

Du kan ændre din ambivalens fra “det er umuligt” til “det er et dilemma, som jeg godt kan håndtere” ved at ændre et enkelt ord. Prøv fx at ændre sætningen:

“Jeg ville ønske, jeg kunne passe mit tøj, MEN jeg har nok lidt opgivet”

til sætningen:

“Jeg ville ønske, jeg kunne passe mit tøj, OG jeg har nok lidt opgivet”

Det lille “og” i stedet for “men”, viser at du tager ejerskab over dilemmaet, erkender at det ikke er nemt, men at du nægter at blive hvor du er og finder en løsning.
Det her indlæg er lavet for Slanke App. Slanke App er min fars nemme og visuelle kalorietæller. Jeg er så stolt af ham, det er virkelig et godt produkt og har hjulpet hele vores familie derhjemme til en livsstilsændring. Du kan hente den i App Store, den er gratis i basis-version, dvs. hvor den kun er kalorietæller. Følg Slanke App her på Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alene i vuggestuen for første gang